Drostenburg (V/SO)
Speciaal onderwijsCluster 3
Profiel school
Drostenburg is een school voor leerlingen met een chronische aandoening. Een chronische aandoening wil zeggen dat onze leerlingen een speciale onderwijskundige hulpvraag hebben. Deze kinderen zijn afhankelijk van verpleegkundige zorg/toezicht en/of een revalidatieaanbod.
Onze school kent een zevental leerroutes waarbinnen ons onderwijsaanbod vorm wordt gegeven. Dit wil zeggen dat er er op Drostenburg voor ieder kind, ongeacht de cognitieve mogelijkheden, een onderwijsaanbod is. Voor de leerroute 1 t/m 5 (jongeren met een lichamelijke en verstandelijke beperking -voorheen mg-) hebben wij ook een aanbod in de leeftijd van 12-18 jaar (VSO).
Aanmelden van nieuwe leerlingen voor Drostenburg (SO en VSO t/m leerroute 5)
R. Breman (ma-di-wo)
Winne Vos (ma-di-wo-do)
Esther Niemans (ma-di-wo-do)
Annesophie van der Zande (di-wo-vr)
Let op!
Voor VO-leerlingen praktijkonderwijs en hoger kunt u contact opnemen met Orion College Drostenburg (020-6111213)
Eigenschappen
- Type onderwijs
- Grondslag
Inspectieoordeel
Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.
Aantal leerlingen
Totaal aantal leerlingen op de school.
Het totaal aantal leerlingen op de school.
- 2023
- 0
Cluster
Cluster 3 is gericht op kinderen die zeer moeilijk leren. En op kinderen met een lichamelijke beperking of een meervoudige complexe beperking (dus verstandelijk en lichamelijk). Hieronder vallen ook scholen voor kinderen die langdurig ziek zijn en scholen voor leerlingen met epilepsie.
Meer informatie
Scholen op de kaart
Via deze site geven scholen voor primair onderwijs inzicht in hun eigen onderwijsprestaties.
Bekijk de website scholenopdekaart (Externe link)
Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen
Maak kennis met de school
Neem contact op met de school om kennis te maken.
Leerlingenvervoer
Meer over leerlingenvervoerOf uw kind in aanmerking komt voor de bekostiging van openbaar vervoer, eigen vervoer of aangepast vervoer is afhankelijk van een aantal factoren:
- Afstand tussen huis en dichtstbijzijnde passende school
- Reistijd met het openbaar vervoer
- Leeftijd
- Beperking (lichamelijk, verstandelijk, psychisch en/of zintuiglijk)
- Schoolsoort
Samenwerkingsverband
Meer over procedureOm ervoor te zorgen dat er voor alle leerlingen passend onderwijs is, werken scholen samen in een samenwerkingsverband passend onderwijs. Sinds de invoering van passend onderwijs zijn de Samenwerkingsverbanden Amsterdam Diemen voor voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs actief als overkoepelende organisaties voor alle scholen en hun schoolbesturen in Amsterdam en Diemen.