Basisonderwijs

De juiste school voor uw kind

Leraar geeft uitleg aan twee kinderen aan de hand van een tablet apparaat.

Hoe werkt het toelatingsbeleid en hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Bekijk de uitleg

Amsterdam heeft meer dan 200 basisscholen.

Bekijk de Basisscholen

Veelgestelde vragen

  • U kunt na de sluitingsdatum alleen kiezen uit de scholen die dan nog plaats over hebben.  Een recente lijst van scholen die nog plek hebben, vindt u op de website van BBO

  • Als u de geboortedatum van uw kind invult in het gele blok hiernaast, leest u wanneer u wat moet doen om uw kind aan te melden.​

  • Een kind is leerplichtig vanaf het 5e jaar. Dan moet het kind naar school. De meeste kinderen gaan vanaf hun 4e jaar naar school. De leerplicht duurt tot en met 16 jaar. Meer informatie over leerplicht vindt u hier.

  • Het hebben van een zorgvraag is geen reden voor (extra) voorrang. U volgt de normale procedure van aanmelding en inschrijving zoals hier beschreven. Vanaf het moment van inschrijving van uw kind op school heeft de school 10 weken om de zorg zelf te organiseren of er voor te zorgen dat uw kind passend onderwijs op een andere school ontvangt. Hiermee volgt de school de wet Passend Onderwijs.

Meer vragen over Basisonderwijs
3 kinderen op een speelfiets.

Over schoolwijzer Basisonderwijs

In Amsterdam zijn er spelregels bij aanmelding en inschrijving van kinderen voor de basisschool. Deze regels zijn gemaakt om een duidelijke een eerlijke manier van aanmelding en plaatsing te garanderen. Wij leggen deze regels uit en helpen u de juiste stappen te zetten.