Lidwinaschool (De Hoeve)

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel OostSimon Stevinstraat 481097CA Amsterdam

Contactpersonen

Sebastiaan van Huet (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Lidwinaschool is een buurtschool voor nieuwsgierige kinderen in de Watergraafsmeer. Wij zijn altijd in beweging.
Elke dag besteden we tijd aan de basisvaardigheden als taal, lezen, spellen, schrijven en rekenen. Dat pakken we gedegen aan. Maar er is meer, veel meer. We bieden kinderen ook de om boeiende dingen te ontdekken en te ervaren. Dat kan voor elk kind iets anders zijn. Juist die verschillen maken de wereld zo interessant.
De vakken als aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, kunstzinnige vorming, etc. bieden we in thema’s aan. Neem het thema 'Ik en mijn familie'. Hoe was jij toen je klein was? En hoe was het in de tijd dat je ouders en grootouders kind waren? Duik in je familiegeschiedenis!
Zo nemen we de kinderen mee op ontdekkingstocht. Leren krijgt op deze manier betekenis en dat houdt ze nieuwsgierig en gemotiveerd.
De school heeft 2 locaties (Hof en Hoeve). Ieder kind wisselt in ieder geval een keertje van locatie tijdens de schoolloopbaan. De afstand tussen beide gebouwen is ongeveer 4 minuten fietsen. Onze schooltijden zijn erop afgestemd. In de dagelijkse praktijk blijkt dit voor kinderen en ouders geen obstakel. Je hebt de voordelen van een grote school, maar beide locaties voelen klein, veilig en vertrouwd!
De Lidwinaschool is inspirerend en wereldwijs.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

850m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

voldoende of basistoezicht

Voldoende of basistoezicht betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren. Basistoezicht: De laatst beoordeelde financiële gegevens van het bestuur vormen voor de inspectie geen aanleiding het toezicht aan te passen. Het financieel basistoezicht van de inspectie heeft uitsluitend betrekking op de financiële continuïteit van het onderwijs, niet op de financiële rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2013
475
2014
515
2015
517
2016
560

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure