Naar overzicht

Lidwinaschool (De Hoeve)

Basisonderwijs - Katholiek

De Lidwinaschool is een buurtschool voor nieuwsgierige kinderen in de Watergraafsmeer. Wij zijn altijd in beweging.
Elke dag besteden we tijd aan de basisvaardigheden als taal, lezen, spellen, schrijven en rekenen. Dat pakken we gedegen aan. Maar er is meer, veel meer. We bieden kinderen ook de om boeiende dingen te ontdekken en te ervaren. Dat kan voor elk kind iets anders zijn. Juist die verschillen maken de wereld zo interessant.
De vakken als aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, kunstzinnige vorming, etc. bieden we in thema’s aan. Neem het thema 'Ik en mijn familie'. Hoe was jij toen je klein was? En hoe was het in de tijd dat je ouders en grootouders kind waren? Duik in je familiegeschiedenis!
Zo nemen we de kinderen mee op ontdekkingstocht. Leren krijgt op deze manier betekenis en dat houdt ze nieuwsgierig en gemotiveerd.
De school heeft 2 locaties (Hof en Hoeve). Ieder kind wisselt in ieder geval een keertje van locatie tijdens de schoolloopbaan. De afstand tussen beide gebouwen is ongeveer 4 minuten fietsen. Onze schooltijden zijn erop afgestemd. In de dagelijkse praktijk blijkt dit voor kinderen en ouders geen obstakel. Je hebt de voordelen van een grote school, maar beide locaties voelen klein, veilig en vertrouwd!
De Lidwinaschool is inspirerend en wereldwijs.

Stadsdeel Oost
Simon Stevinstraat 48
1097CA Amsterdam

020 694 55 43

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Sebastiaan van Huet

Bestuur

Amsterdamse Stichting voor Katholiek, P.-c. en Interconfessioneel onderwijs (ASKO)
Anderlechtlaan 1
1066HK Amsterdam

020 301 3888

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht