Johannesschool

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestEvertsweertplantsoen 3-c1069RK Amsterdam

Contactpersonen

Annelies Verkade (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Wij zijn een gezellige buurtschool waar iedereen welkom is!

Wij zien onze school als een oefenplaats voor de wereld en we staan voor een veilige en uitdagende leeromgeving waar we met zijn allen zorg voor dragen, waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden.
Ons team werkt vanuit het hart, we creëren een goede sfeer en organiseren leuke activiteiten om het schoolleven van een kind zo plezierig mogelijk te maken. Dan pas zal het leren succesvol zijn.

Wij stellen onszelf de vraag: Wat heeft dit kind nodig aan onderwijs om zijn of haar talenten en gemeenschapszin optimaal te ontwikkelen? Natuurlijk op het gebied van de dagelijkse schoolse vaardigheden, waarbij we ook stevig inzetten op begrijpend lezen en woordenschat, maar ook op het gebied van sport, muziek, techniek en de creatieve ontwikkeling. Kinderen beschikken over een veelheid aan talenten. We helpen kinderen om deze talenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in ons programma, naast de reguliere schoolvakken maken wij ook tijd voor dansles, muziekles, beeldende vorming, schooltuinen en hebben we veel naschoolse activiteiten op het gebied van natuur, cultuur, sport en dans.
Dit geeft kinderen de mogelijkheid om volwaardig mee te doen in de wereld en te leren waar hun eigen, unieke talenten liggen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

550m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
182
2019
184
2020
198
2021
211
2022
227

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure