GBS Veerkracht

OntwikkelingsgerichtProtestants-Christelijk

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestSLOTERMEERLAAN 1601063JW Amsterdam

Contactpersonen

Atie van der Vlist (Directeur)

Bestuur

Aanvullende voorwaarden

Deze school neemt wel deel aan het stedelijk toelatingsbeleid, maar de school stelt daarnaast specifieke eisen voor het toelaten van leerlingen.

Profiel school

Onderzoekend leren - christelijk met de Bijbel als basis
Op Veerkracht streven we naar onderwijs van betekenis en willen we leerlingen vormen tot jonge mensen die met geloof en plezier in het leven staan. Iedere medewerker en iedere leerling is Gods geliefde kind en heeft unieke gaven en talenten. De Bijbel is de bron waaruit we putten.
In ons onderwijs denken we vanuit mogelijkheden en sluiten we aan bij wat elke leerling nodig heeft om te kunnen groeien op cognitief, creatief en sociaal-emotioneel gebied. We hechten veel waarde aan het ontwikkelen van zelfkennis en het aanleren van een kritische en onderzoekende basishouding bij onze leerlingen, zodat zij stevig staan in een snel veranderende samenleving.
In de onderbouw geven we ons onderwijs vorm vanuit thema’s. In de midden- en bovenbouw werken we met BLINK. Dit is methode waarmee kinderen aan de hand van eigen onderzoeksvragen de wereld van vandaag leren ontdekken. Daarvoor is een stevige basis nodig. Die bieden wij onze leerlingen door veel aandacht te besteden aan lezen, taal en rekenen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

2,7km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
174
2019
192
2020
200
2021
209
2022
214

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure