De Waterkant

DaltonOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel WestBilderdijkpark 181052SC Amsterdam

Contactpersonen

Annelies Verkade (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Visie
Wij geloven in de eigen kracht van ieder kind. Samen met de ouders helpen we de kinderen zich te ontwikkelen tot mensen zonder vrees. Daarvoor zoeken we voortdurend naar de allerbeste weg. Zo leren we allemaal, iedere dag.
De Waterkant is een openbare basisschool voor daltononderwijs.
Onze visie is dat kinderen in staat zijn keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen ontwikkeling. Onze onderwijs is afgestemd op dit vertrouwen in leerlingen en richt zich op het ondersteunen van leerlingen bij het maken van de juiste keuzes. Rekenen en taal zijn belangrijke vakken bij ons op school, maar er is ook ruim aandacht voor onder meer aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, sport en beeldende vorming.
Vreedzame school
De Waterkant is een vreedzame school en biedt de leerlingen een veilig ondersteunend klimaat om ze in staat te stellen een persoonlijke en sociale ontwikkeling door te maken.
Het team
Ons leerkrachtenteam is stabiel en gevarieerd, juffen en meesters, jonge en ervaren leerkrachten. In onze schoolontwikkeling richten wij ons in de eerste plaats op het verder vergroten van competenties en vaardigheden van leerkrachten. Als lerende school hebben wij veel aandacht voor (zelf)studie, intervisie, coaching en intercollegiale consultatie.
Kennismaken en aanmelden
Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten op één van onze informatiebijeenkomsten. Data hiervoor en informatie over aanmelden vindt u hier: https://www.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

1,5km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
272
2019
278
2020
287
2021
325
2022
329

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure