Huibersschool

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestJacob Geelstraat 481065VT Amsterdam

Contactpersonen

Ellen Scheermeijer (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Huibersschool is een mondiale daltonschool met een duidelijke visie op SAMENWERKEN, VERANTWOORDELIJKHEID, ZELFSTANDIGHEID, EFFECTIVITEIT EN REFLECTIE.
De school is gehuisvest in een prachtig opgeknapt en moderne schoolgebouw, heeft een belangrijke functie in de wijk en mag zich met recht een brede school noemen.
We halen de wereld naar binnen tijdens schoolbrede themaweken. We leren ook in de omgeving door uitstapjes te maken naar musea, theater, schooltuinen, etc.
De Nederlandse taal leren en leren rekenen staan bij ons centraal. Wij willen dat kinderen als zij de basisschool verlaten een goede basis hebben voor het voortgezet onderwijs.
Wij onderscheiden ons in de wijk van andere scholen doordat wij een kleine, prettige school zijn waar oor en oog is voor elkaar (Vreedzame School). Maar ook omdat wij door ons daltononderwijs kinderen betrekken bij hun eigen leerproces door hen de doelen te laten verwoorden die zij moeten bereiken, bij te houden wat zij geleerd hebben (dag- en weektaken) en leren te reflecteren op hun eigen werk. Kinderen zijn bij ons aan het werk en zijn betrokken en gemotiveerd.
Elke nieuwe ouder krijgt bij ons een persoonlijke rondleiding en een intakegesprek met onze directeur. Heeft u interesse? Neem gerust contact op: 020-6152697 of e-mail naar huibers.info@askoscholen.nl.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

850m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Voldoende

Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
172
2019
149
2020
147
2021
160
2022
137

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure