Montessori Lyceum Amsterdam (MLA)

MontessoriAlgemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidPieter de Hoochstraat 591071ED Amsterdam

Contactpersonen

dhr. drs. W.G. Grommers (Rector)

Bestuur

Profiel school

Als montessorischool werken wij vanuit de gedachte: Help mij het zelf te doen. In een omgeving waarin vertrouwen de grondhouding is, kun je leren wat verantwoordelijkheid is en hoe je hiermee om gaat. Hoe meer je in staat bent om verantwoordelijkheid te nemen, hoe meer vrijheid en ruimte je krijgt in je leerproces. We kijken naar wat je wel kan en niet naar wat je niet kan. Tussentijdse doorstroom is bij ons op school mogelijk. Het MLA is een cultuurprofielschool. Naast een uitgebreid aanbod aan cultuurvakken besteden we ook binnen de reguliere vakken aandacht aan cultuur. We bieden verdiepingsonderwijs in de onderbouw havo/vwo: bètaklas, kunstklas beeldend, kunstklas muzisch, multimediaklas, ontwerpklas, filosofieklas en sportklas. In de mavo/havo: filmklas, sportklas en een ontwerpklas. In de bovenbouw bieden wij versterkt talenonderwijs (DELF, Goethe, Cambridge). Bijzondere examenvakken zijn drama, filosofie, tekenen en wiskunde D. In 2023 'dubbelt' onze school. Op twee locaties komt een volwaardig (kleiner) MLA: in de Pieter de Hoochstraat en in de nog te bouwen Sluisbuurt. Alle leerlingen starten in 2021 op de locaties in Amsterdam Zuid; een deel van de leerlingen gaat in 2023 'over' naar de locatie Sluisbuurt. Meer informatie hierover volgt in 2021.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
55 min.
Aanvang 1e lesuur
09:00 uur (2x per week mentorles om 08:30 uur)
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

2016
1933
2019
1950
2020
1900
2021
1135
2023
1033

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost19018%
2 Stadsdeel West18918%
3 Stadsdeel Zuid16616%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)