Damstede Lyceum

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordRode Kruisstraat 831025KM Amsterdam

Contactpersonen

Mw. S. Rostam (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Damstede Lyceum is een school die leerlingen kansen geeft en de mogelijkheid biedt te excelleren op Gymnasium, Technasium, Vwo en Havo. Wij geven leerlingen in de brugklas de tijd en de ruimte om naar Havo of Vwo toe te groeien. In de Havo/Vwo klas in het eerste jaar krijgen leerlingen les op Vwo niveau. Ze volgen een module klassieke taal/cultuur. Alle brugklassen doen een Technasium project. Zo kunnen ze zelf ervaren wat bij hen past. Pas aan het einde van de brugklas wordt de keuze voor Havo of Vwo gemaakt. Als de keuze voor Havo of Vwo niet duidelijk is dan kan deze keuze uitgesteld worden tot het einde van het tweede schooljaar. In de PLUS stroom krijgen Havo/Vwo leerlingen extra les in Nederlands, wiskunde en Leren leren. Ook kunnen zij later hun talenten versterken met Spaans, Cambridge Engels en/of een masterclass bij een universiteit. Op het Gymnasium en Technasium kunnen leerlingen hun kwaliteiten de ruimte geven. Om tot goed onderwijs te komen werken de ZAAM scholen in Noord samen. Komend schooljaar starten wij een NIEUW concept genaamd “2086”. Na schooltijd kunnen leerlingen even ontspannen in onze huiskamer. Vervolgens kunnen ze o.a. studeren in de nieuwe bibliotheek, uitdagende projecten realiseren of spreekvaardigheid oefenen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
950
2020
820
2021
806
2022
800
2023
761

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord62582%
2 Buiten de stad689%
3 Stadsdeel Oost355%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)