Vrije School Kairos

Vrije SchoolAntroposofisch

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordWognummerplantsoen 2-41023EP Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. S.Holthaus (Directeur)

Bestuur

Stedelijke functie

Deze school neemt deel aan het stedelijk toelatingsbeleid en heeft een stedelijke functie; elk Amsterdams kind heeft voorrang op deze school. Bent u woonachtig in de gemeente Amsterdam (inclusief Weesp) dan heeft u voorrang op deze school.

Profiel school

Vrijeschool Kairos is een school met negen klassen in Amsterdam Noord in de wijk Tuindorp-Nieuwendam. 2 Vrijeschool Kairos in 2014 is opgericht vanuit een sterke wens van ouders. Om deze wens
te realiseren, moesten er op beslissende momenten moedige stappen worden gezet. Dat hebben de ouders, leerkrachten en bestuurders voortvarend gedaan. De naam Kairos past bij de bevlogen energie waarmee de school is opgericht en bij wat de school beoogt te zijn. Op Vrijeschool Kairos ga je naar school om je ten volle te ontwikkelen. We richten ons op een vervullend evenwicht tussen denken, voelen en handelen. Plezier in leren, een leven lang. We vertrouwen
op de kracht van het gunstige moment. Aandacht, opperste concentratie, verwondering, plezier, ontdekken, begrijpen, verbeelden, creatie en spel: iedere dag hopen we deze waardevolle momenten te kunnen vastgrijpen. Zodat momenten voor leren en momenten voor creëren elkaar kunnen opvolgen en versterken. Zo ontstaat er ruimte om jezelf te worden.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Inspectieoordeel

voldoende of basistoezicht

Voldoende of basistoezicht betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren. Basistoezicht: De laatst beoordeelde financiële gegevens van het bestuur vormen voor de inspectie geen aanleiding het toezicht aan te passen. Het financieel basistoezicht van de inspectie heeft uitsluitend betrekking op de financiële continuïteit van het onderwijs, niet op de financiële rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2021
234

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure