Vrije School Thula

Vrije SchoolAntroposofisch

Locatiegegevens

Stadsdeel OostObiplein 1151094RB Amsterdam

Bestuur

Profiel school

Vrijeschool Amsterdam Oost
In april 2018 is onze school gestart vanuit een ouderinitiatief. De Vrijeschool Amsterdam Oost is een aparte Vrijeschool-onderwijsstroom van OBS de Dapper, in de Dapperbuurt. De culturele diversiteit van deze wijk verwelkomen wij als rijkdom in ons onderwijs. Het Vrijeschoolonderwijs, waarin veel gebruik wordt gemaakt van jaarfeesten, sprookjes en verhalen, biedt hiervoor volop mogelijkheden.

Als Vrijeschool willen we bij kinderen ‘een vlam ontsteken’. Naast de cognitieve vakken krijgen de kinderen in alle jaren kunstvakken en handvaardigheid. Daarbij horen onder andere: euritmie, muziek, toneel, tekenen, schilderen, handwerken en houtbewerking. Kleuters krijgen ruim de gelegenheid om te spelen. Door stil te staan bij de veranderingen van de seizoenen, sluiten we in het onderwijs en als mens aan bij de ritmes en kringlopen van de natuur.

In april 2018 is Vrijeschool Amsterdam Oost gestart met twee kleuterklassen, en vanaf september 2018 start een 1e klas (groep 3). Vanuit deze klassen groeien we met het ouder worden van de kinderen in zes jaar uit tot een volledige Vrijeschoolstroom, met drie kleuterklassen en zes basisschoolklassen.

Aanmelden?
De Vrijeschool Amsterdam Oost is gedurende dit schooljaar gestart. U kunt naar www.vrijeschoolamsterdamoost.nl of contact opnemen met de school, voor meer informatie over het aanmelden volgens het stedelijk toelatingsbeleid en of de Vrijeschool Amsterdam Oost voor

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure