Theo Thijssen

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumAnjeliersstraat 1571015NG Amsterdam

Contactpersonen

De heer S. Roskam (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Wij vinden hoge onderwijsopbrengsten belangrijk, omdat kinderen hierdoor meer mogelijkheden krijgen in hun leven. Omdat kinderen pas tot leren komen als ze het fijn hebben op school, is onze basis elke dag weer: "de gelukkige klas", naar onze naamgever Theo Thijssen. We creeëren een gezellige sfeer, met allerlei activiteiten die het schoolleven extra plezierig maken en waarmee kinderen andere belangrijke talenten ontwikkelen. Zo gaan we naar musea en theatervoorstellingen, gaan op onderzoek uit in de Jordaan, werken in de schooltuin, gaan ieder jaar (vanaf groep 4) op kamp en komen er muzikanten, kunstenaars, wetenschappers en schrijvers op school. We hebben vaste vakleerkrachten voor gym, beeldende vorming en muziek.


De Theo Thijssen is de oudste school van de Jordaan. Onze kleuters en groep 3 zitten in een gezellig gebouw aan de Westerstraat. Er is een speelzaal waarin we dagelijks gymmen, een (niet openbaar toegankelijk) groen speelplein dat helemaal is ingericht op onze jongste leerlingen en op elke etage een centrale speelruimte. Onze oudere leerlingen (groep 4-8) zijn gehuisvest in een prachtig gerenoveerd Amsterdamse School-gebouw aan de Anjeliersstraat. Hier hebben de kinderen de beschikking over een voetbalveld, verschillende speeltoestellen en een besloten, groen speelplein. In het gebouw bevinden zich onder meer een aula/theater, een kunstlokaal, TSO-ruimtes én de door de school gerunde, eigen BSO.


We laten de school graag aan je zien tijdens een van onze wekelijkse rondleidingen!
 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

750m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
517
2019
496
2020
473
2021
442
2022
423

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure