Rosa Boekdrukker

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel WestVancouverstraat 3-51056DT Amsterdam

Contactpersonen

Stefan Koytek (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De openbare Rosa Boekdrukker is een echte buurtschool waar het draait om respect, plezier, veiligheid en verantwoordelijkheid. En natuurlijk een fijne schooltijd!

Ouders van onze leerlingen zijn vooral tevreden over de sfeer, de leerkrachten (een gemengd team van jong en oud), de inrichting van de klaslokalen en de lesstof. Op de Rosa Boekdrukker hebben we dankzij unitonderwijs veel aandacht voor de specifieke leerbehoefte van elk kind. Kinderen die wat verder zijn worden uitgedaagd en kinderen die meer nodig hebben krijgen extra begeleiding.

Er zijn drie units: unit 1 (groep 1, 2 & 3), unit 2 (groep 4, 5 & 6) en unit 3 (groep 7 & 8). Kinderen beginnen en eindigen de dag in hun eigen stamgroep, in hun eigen lokaal, met hun eigen leerkracht. Naast de vele momenten met de stamgroep (verjaardagen vieren, gym, muziek en zelfstandig werken) zijn er speel-, leer- en werkblokken. Hierbij gaan kinderen binnen hun unit naar verschillende instructiegroepen en krijgen ze les in o.a. rekenen en taal op het niveau dat bij hen past.

Leren doe je niet alleen aan een tafel en onder schooltijd, maar de hele dag. Leerlingen verruimen hun kennis en kunde tijdens vele, verschillende tussenschoolse activiteiten. Ze kunnen zich opgeven voor onder andere yoga, kinderdans, programmeren of schaken.

Benieuwd? Neem een kijkje op onze website of bezoek de school tijdens een van de rondleidingen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

700m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
280
2019
276
2020
251
2021
226
2022
205

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure