Naar overzicht

Rosa Boekdrukker

Basisonderwijs - Openbaar

De openbare Rosa Boekdrukker is een echte buurtschool waar het draait om respect, plezier, veiligheid en verantwoordelijkheid. En natuurlijk een fijne schooltijd!

Ouders van onze leerlingen zijn vooral tevreden over de sfeer, de leerkrachten (een gemengd team van jong en oud), de inrichting van de klaslokalen en de lesstof. Op de Rosa Boekdrukker hebben we dankzij unitonderwijs veel aandacht voor de specifieke leerbehoefte van elk kind. Kinderen die wat verder zijn worden uitgedaagd en kinderen die meer nodig hebben krijgen extra begeleiding.

Er zijn drie units: unit 1 (groep 1, 2 & 3), unit 2 (groep 4, 5 & 6) en unit 3 (groep 7 & 8). Kinderen beginnen en eindigen de dag in hun eigen stamgroep, in hun eigen lokaal, met hun eigen leerkracht. Naast de vele momenten met de stamgroep (verjaardagen vieren, gym, muziek en zelfstandig werken) zijn er speel-, leer- en werkblokken. Hierbij gaan kinderen binnen hun unit naar verschillende instructiegroepen en krijgen ze les in o.a. rekenen en taal op het niveau dat bij hen past.

Leren doe je niet alleen aan een tafel en onder schooltijd, maar de hele dag. Leerlingen verruimen hun kennis en kunde tijdens vele, verschillende tussenschoolse activiteiten. Ze kunnen zich opgeven voor onder andere yoga, kinderdans, programmeren of schaken.

Benieuwd? Neem een kijkje op onze website of bezoek de school tijdens een van de rondleidingen.

Stadsdeel West
Vancouverstraat 3-5
1056DT Amsterdam

020-6128000

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Stefan Koytek

Bestuur

AWBR
Baarsjesweg 224
1058AA Amsterdam

020 515 0440

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze basisschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht