Piet Hein

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostOostelijke Handelskade 61019BM Amsterdam

Contactpersonen

Jan Wegman (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Piet Hein is een warme en inspirerende basisschool in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Hier ontdekken kinderen de wereld met hoofd, hart en handen, in een veilige leeromgeving. Zo krijgen ze een brede basis om stevig in het leven te staan, (zelf)bewust en betrokken.

We staan voor ‘brede talentontwikkeling’. Daarmee bedoelen we dat ieder kind eigen talenten heeft, ruimte krijgt om te zijn wie hij of zij is, en zich in de volle breedte verder kan ontwikkelen. Cognitief: met kennis van taal, rekenen en wereldoriëntatie. Sociaal-emotioneel: door samen te spelen, te leren van elkaar en soms ook te botsen. En creatief: zo leer je anders denken en slimme oplossingen verzinnen.

We bereiden kinderen voor op een leven in een snel veranderende samenleving. We leiden ze op voor beroepen die misschien nu nog niet bestaan. Hoe doen wij dat? Door ze te helpen stevige, zelfbewuste en betrokken wereldburgers te worden. Kinderen die bij ons van school komen, staan met een open blik in het leven. Ze durven vragen te stellen, voelen zich vrij om iedereen aan te spreken en vinden hun weg in de stad én online.

Neem gerust een kijkje op onze website: https://basisschoolpiethein.nl/

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,2km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
428
2019
411
2020
417
2021
410
2022
394

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure