Peetersschool

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidRichard Holstraat 81071SM Amsterdam

Contactpersonen

De heer J. Oomen (Directeur)

Bestuur

Neemt geen deel aan aanmeldprocedure

Deze school neemt geen deel aan de aanmeldprocedure

Profiel school

Welkom bij de Peetersschool, een schoolvereniging met een interconfessionele grondslag. Door onze kleinschaligheid en aandacht voor het individuele kind worden wij vaak de moderne dorpsschool genoemd. De school is op 4 mei 1885 opgericht door juffrouw Peeters. Na een aantal verhuizingen staat de Peetersschool sinds 1924 in de Richard Holstraat. Het gebouw is in 2014 verbouwd waardoor we met een perfect luchtklimaat en pedagogisch klimaat goed onderwijs kunnen geven. De school beschikt bovendien over een prachtige eigen speelplaats.

De Peetersschool hecht veel waarde hechten aan de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen. Ons onderwijs richt zich op meer gebieden dan alleen de cognitieve opbrengsten. De school werkt met meerdere vakleerkachten, twee intern begeleiders. Vaklessen wordt veelal in halve groepen gegeven om zo de aandacht nog beter op het individuele kind te kunnen richten.

De Peetersschool werkt middels een klassenmanagement-systeem om adaptief aandacht te kunnen bieden met minimaal drie instructieniveaus. Ook is er veel verrijkings- en verdiepingsstof aanwezig.

Wij laten de kinderen zelfstandig werken volgens een vast organisatiemodel. Kinderen weten vooraf welke opdrachten ze in een bepaalde periode moeten maken door het gebruik van een weektaak. Zo kunnen ze zelfstandig met de volgende opdracht doorgaan die het beste aansluit bij het eigen tempo, aanleg en belangstelling.

Voor inschrijvingen graag mailen naa

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,1km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
231
2019
227
2020
230
2021
227
2022
205

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure