Oscar Carré

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel Zuid1e Jan vd Heijdenstraat 1611072TS Amsterdam

Contactpersonen

Hanneke Meijer (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Samenwerken is de kunst
De Oscar Carré ligt in de Amsterdamse wijk ‘De Pijp’ in Amsterdam-Zuid. Onze populatie op school is een goede afspiegeling van de buurt. De Oscar Carré is een cultuurprofielschool, dat betekent dat er naast het reguliere basisonderwijs extra vakken worden gegeven in kunstzinnige culturele vorming. We willen een plek zijn waar kinderen veel samen leren, werken, ervaren en ontdekken. Met ruime aandacht voor 21-eeuwse vaardigheden en ontdekkend en betekenisvol leren. Zo krijgen onze leerlingen de vaardigheden mee om zich te kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en authentieke mensen. Er werken enthousiaste, leergierige en betrokken medewerkers met een goede mix van mannen en vrouwen.

We maken altijd de verbinding tussen school en thuis. De samenwerking met ouders is vanzelfsprekend heel belangrijk. Ouders en school zijn partners in de ontwikkeling van onze leerlingen.

Wij zijn trots op ons educatief partnerschap met het Stedelijk Museum en het Wereldmuseum Amsterdam dat we de afgelopen jaren hebben opgestart en verder uitgebouwd. Ook met andere culturele instellingen hebben we een intensieve samenwerking. Zowel aan programma's van De Hermitage, Het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Allard Pierson Museum, Amsterdam Museum, als het Concertgebouw nemen we deel. 
De school volgt het vijf-gelijken-dagen model. Dat betekent dat de leerlingen elke dag naar school gaan van 8.30 uur tot 14.20 uur. De leerkrachten verzorgen de TSO. De TSO-bijdrage is (veruit) de laagste bijdrage op basisscholen in Amsterdam. Hier zijn wij trots op. De jaarlijkse bijdrage is €91,-. Hiervoor krijgen alle leerlingen iedere week, het gehele schooljaar, dramalessen van gecertificeerde leerkrachten.
 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,4km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
319
2019
316
2020
334
2021
338
2022
350

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure