Onze Amsterdamse School

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel WestRevaleiland 1A1014ZG Amsterdam

Contactpersonen

Elize Jong (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Onze Amsterdamse School is een oecumenische basisschool, gevestigd in een mooi gebouw in de Amsterdamse Houthavens. Onze Amsterdamse School (OAS) is een oefenplaats voor de échte wereld. Binnen veilige kaders en grenzen leert uw kind hoe de wereld om hem heen eruitziet en hoe het zijn kennis toepast in de praktijk van het dagelijks leven.

Wij willen dat alle leerlingen bij ons op school zich prettig en veilig voelen. We zorgen voor persoonlijke aandacht voor ieder kind.
We werken met aansprekende thema’s. In de onderbouw doen we dat spelend, in de bovenbouw doen we dat door te onderzoeken. Kinderen krijgen bij ons op school naast een stevige kennisbasis ook allerlei vaardigheden mee die ze in het echte leven nodig hebben: denk daarbij aan creativiteit, flexibiliteit, samenwerken en doorzettingsvermogen.

Kinderen krijgen bij ons op school Engels vanaf groep 1/2. In de onderbouw doen we dit door middel van spelletjes, liedjes en verhalen. In de bovenbouw leren kinderen ook lezen en schrijven in het Engels.

Ook nog leuk om te weten:
• Wekelijks muziekles van een vakdocent
• Twee keer per week gym van een vakdocent
• Veel verschillende naschoolse activiteiten (sport, muziek, creatieve vorming, etc.)

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

2,9km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
349
2019
339
2020
96
2021
129
2022
191

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure