Linnaeusschool

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel OostDerde Oosterparkstraat 3601092SE Amsterdam

Contactpersonen

C. Merison (Directeur)

Bestuur

Deze school is gesloten

Profiel school

De missie van de Linnaeusschool is “Met plezier leren en talenten ontwikkelen”. Dat betekent in de dagelijkse praktijk dat we met moderne en eigentijdse methoden aansluiten op de onderwijsbehoeften van de kinderen. De leerkracht houdt in de voorbereiding, de instructie van de lesstof en de omvang van de opdrachten rekening met de verschillen tussen kinderen. Op onze school leren we kinderen afwisselend zelfstandig te werken en met anderen samen te werken aan opdrachten. Deze wijze van werken geeft de kinderen de ruimte om eigen keuzes te maken, te ontdekken waar hun belangstelling ligt en waar ze goed in zijn of in willen worden. Kinderen ontwikkelen zich op school niet alleen cognitief en sociaal, maar ook creatief. De school organiseert in blokken op vrijdagmiddag ‘ateliers’, waar dat creatieve denken wordt gestimuleerd. Stap voor stap groeien leerlingen naar zelfstandigheid, leren met anderen samen te werken en gaan zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leren, voor elkaar en voor hun omgeving.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,0km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2016
154
2017
154
2018
142
2019
123
2020
79

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure