Leonardo Da Vinci

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel WestNassaukade 342-A1053LW Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. A. Verschuren (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Leonardo da Vincischool is een kleine veilige school. Dat betekent dat er naast goed onderwijs ook veel aandacht is voor de omgang met elkaar. Er worden afspraken gemaakt over (bijvoorbeeld) het omgaan met conflicten en de manier waarop we zorg dragen voor onze omgeving. We noemen onszelf een Vreedzame school waarin kinderen een stem hebben. Kinderen kunnen solliciteren bijvoorbeeld naar de functie van leerlingmediator en leren daarmee vaardigheden die van belang zijn in de samenleving. Door veel inzet op dit gebied is het pedagogisch klimaat goed en is er een goede sfeer om in te kunnen leren. Daarnaast is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Elk jaar is er een Leonardo da Vincidag waarin er professioneel wordt gewerkt op allerlei kunstdisciplines. We werken met een gemotiveerd team van leerkrachten en de onderwijsresultaten zijn goed.
De school staat midden in de stad en toch straalt er veel rust uit van het gebouw en de gebruikers. Er is een ruim, beschut en vooral groen plein rond het gebouw en op de tweede verdieping is een prachtige sportzaal.

Benieuwd? Neem een kijkje op onze website of bezoek de school tijdens een van de rondleidingen of 'Speel in de klas' ochtenden.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,5km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
190
2019
192
2020
188
2021
186
2022
275

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure