IKC Laterna Magica

Natuurlijk LerenOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel OostEva Besnyöstraat 4911087LG Amsterdam

Contactpersonen

Dhr S. van Tongeren (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Laterna Magica integreert onderwijs en opvang voor kinderen van 0-12 jaar van 07.30-18.30 uur. Uw kind kan starten vanaf 0 jaar, maar ook instromen op 3 of 4 jarige leeftijd. Ons concept is Natuurlijk Leren. Wij denken dat uw kind later wellicht een beroep uit zal oefenen dat wij nu nog niet kunnen bedenken. Onze missie is daarom iedere flinter talent te ontdekken en ontwikkelen, zodat uw kind de toekomst kan uitvinden. We richten ons op de brede vorming. Op je eigen top presteren. Basiskennis als lezen&rekenen, maar óók (digitaal) leren onderzoeken&ontwerpen. Persoonlijke vorming, culturele én sociale ontwikkeling. De leerkrachten ondersteunen, helpen reflecteren, dagen uit een volgende stap te zetten én bemoedigen uw kind om door te zetten. Ons startpunt is dat wat uw kind kan en wil leren, want motivatie neemt toe bij ervaren van succes. Ieder kind werkt met een eigen (digitaal)portfolio en persoonlijk ontwikkelplan binnen een unit waarin samen leven& leren centraal staat. Kinderen zijn bij ons mede-ontwerper van hun leerproces en kunnen binnen kaders kiezen voor de manier van leren die het best bij hen past. Laterna Magica werkt met bevlogen leerkrachten en pedagogen die zelf voortdurend blijven leren.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

600m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
692
2019
726
2020
740
2021
736
2022
685

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure