Kindcentrum De Leertuin

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidGeneraal Vetterstraat 27A1059BT Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. H.Sak (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Een nieuw kindcentrum, op een mooie plek, midden in het groen.

Hier krijg jij kansen, ontdek jij jouw talent en kom jij tot volle bloei.

In mei 2022 opent Kindcentrum De Leertuin haar deuren in de wijk Schinkelhaven. De Leertuin biedt haar leerlingen eigentijds onderwijs in een veilige omgeving. Ons uitgangspunt is dat elk kind talenten heeft. Het is aan ons als school om alle leerlingen kansen te bieden die talenten te ontdekken, aan te spreken en te laten groeien.

Dat vraagt van ons in de eerste plaats dat wij elk kind zien. En dan bedoelen we écht zien: als uniek individu. Wij hebben vertrouwen in de persoonlijke kracht van elk kind.

Ten tweede betekent het dat plezier voor ons belangrijk is; kinderen ontwikkelen zich immers alleen goed als zij zich fijn voelen en plezier hebben in leren.

Ten slotte maakt dit dat wij hechten aan een breed en gevarieerd onderwijsaanbod, waarin we veel nadruk leggen op betekenisvol leren en samenwerken.

Leerlingen op De Leertuin bieden wij, binnen de kaders van duidelijke regels en een vast ritme, de ruimte om zich te ontwikkelen. De leerlingen bouwen elke ochtend aan een stevige basis in de kernvakken taal en rekenen en in de middagen nemen alle leerlingen deel aan onze leerlabs. In deze labs krijgen zij veel andere vakken aangeboden en leren ze samenwerken met kinderen uit andere groepen. In de leerlabs sluiten wij zo goed mogelijk aan op de belevingswereld en ontwikkeling van de kinderen. Zo wordt het leren betekenisvol. Kinderen gaan leren leuk vinden. De Leertuin wordt als een speeltuin. Een betere manier om talenten te ontwikkelen is er niet!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

2,1km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
229
2019
211
2020
192
2021
168
2022
119

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure