Naar overzicht

Kindcentrum De Leertuin

Basisonderwijs - Oecumenisch

Een nieuw kindcentrum, op een mooie plek, midden in het groen.

Hier krijg jij kansen, ontdek jij jouw talent en kom jij tot volle bloei.

In mei 2022 opent Kindcentrum De Leertuin haar deuren in de wijk Schinkelhaven. De Leertuin biedt haar leerlingen eigentijds onderwijs in een veilige omgeving. Ons uitgangspunt is dat elk kind talenten heeft. Het is aan ons als school om alle leerlingen kansen te bieden die talenten te ontdekken, aan te spreken en te laten groeien.

Dat vraagt van ons in de eerste plaats dat wij elk kind zien. En dan bedoelen we écht zien: als uniek individu. Wij hebben vertrouwen in de persoonlijke kracht van elk kind.

Ten tweede betekent het dat plezier voor ons belangrijk is; kinderen ontwikkelen zich immers alleen goed als zij zich fijn voelen en plezier hebben in leren.

Ten slotte maakt dit dat wij hechten aan een breed en gevarieerd onderwijsaanbod, waarin we veel nadruk leggen op betekenisvol leren en samenwerken.

Leerlingen op De Leertuin bieden wij, binnen de kaders van duidelijke regels en een vast ritme, de ruimte om zich te ontwikkelen. De leerlingen bouwen elke ochtend aan een stevige basis in de kernvakken taal en rekenen en in de middagen nemen alle leerlingen deel aan onze leerlabs. In deze labs krijgen zij veel andere vakken aangeboden en leren ze samenwerken met kinderen uit andere groepen. In de leerlabs sluiten wij zo goed mogelijk aan op de belevingswereld en ontwikkeling van de kinderen. Zo wordt het leren betekenisvol. Kinderen gaan leren leuk vinden. De Leertuin wordt als een speeltuin. Een betere manier om talenten te ontwikkelen is er niet!

Stadsdeel Zuid
Generaal Vetterstraat 27A
1059BT Amsterdam

020-4702717

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Mevr. H.Sak

Bestuur

Stichting KBA
Laan van kronenburg 14
1183AS Amstelveen

020 618 2572

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze basisschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht