Dalton IKC Zeven Zeeën

DaltonOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordBanneplein 1111034DN Amsterdam

Contactpersonen

De heer E. Schwab (Directeur)

Bestuur

Profiel school

IKC Zeven Zeeën staat in een multiculturele wijk in Amsterdam Noord, de school behoort tot één van de zeventien scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Noord. Wij hebben een goede samenwerking met Combiwel, samen zorgen we voor een doorgaande lijn binnen vooren vroegschoolse educatie (VVE). De school is een openbare Daltonschool; wij hebben vertrouwen in de eigen kracht van ieder kind. Ons onderwijs heeft drie pijlers: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerking,wij leren kinderen om op niveau zelfstandig te leren, te kiezen en te leven. Er wordt veel aandacht besteed aan taal-en woordenschatontwikkeling, aan talenten van kinderen, kunst-en cultuureducatie en techniek. Zij versterken ons onderwijs door middel van een uitdagend aanbod voor een brede ontwikkeling om de ontwikkelingskansen van ieder kind te vergroten.
Wij zijn een sportactieve school en besteden veel aandacht aan gezonde voeding en beweging; er is een breed aanbod voor sport zowel binnen-als na schooltijd. De leerlingen zijn gewend aan gezonde tussendoortjes en traktaties, ouders ondersteunen ons hierin. 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

400m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
209
2019
202
2020
194
2021
175
2022
141

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure