IKC Frankendael

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel OostLaing's Nekstraat 441092GX Amsterdam

Contactpersonen

Maarten van Essen (Directeur)

Bestuur

Profiel school

IKC Frankendael is een integraal kindercentrum in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. Wandel je de poort door in de Laing’s Nekstraat, dan vind je daar onze kleine stadsoase. Een modern, groot licht schoolgebouw op een beschermde, door groen omgeven speelplaats. Wij verwelkomen ieder kind. Met warmte en humor, oog en aandacht voor ieder kind. Hier komen kinderen met plezier naar school.

Op onze school werken wij in een fijne sfeer vanuit duidelijke kaders en structuur, vertrouwen en voorspelbaarheid.

Wij streven naar rust, regelmaat en geborgenheid. Op onze school gebruiken wij eigentijdse lesprogramma’s. Onze focus ligt op de kernvakken taal, rekenen, begrijpend en technisch lezen, net als correct kunnen spellen. Dit zien wij als een stevige basis voor een goede ontwikkeling.

Op onze Vreedzame School, leven de kinderen met elkaar als een mondiale gemeenschap in het klein. Wij zorgen dat kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen.

Die gemeenschap verbinden we met de wereld daarbuiten. Dit doen wij binnen onze vier, jaarlijks terugkerende thema’s: Geschiedenis, Natuur en techniek, Mens en Natuur, Cultuur en maatschappij. Nieuwe verhalen en ervaringen prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen en verbinden ze met de wereld om hen heen.

Wij geven kinderen de stevige basis om krachtig de wereld tegemoet te treden. Hiermee staat IKC Frankendael zelfverzekerd in een snel veranderende stad en in een snel veranderende wereld.
 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,2km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
124
2019
113
2020
106
2021
71
2022
48

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure