Geert Groote School II

Vrije SchoolAntroposofisch

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidFred. Roeskestraat 821076ED Amsterdam

Contactpersonen

mevrouw S. Meijer-Donagrandi (Directeur)

Bestuur

Stedelijke functie

Deze school neemt deel aan het stedelijk toelatingsbeleid en heeft een stedelijke functie; elk Amsterdams kind heeft voorrang op deze school. Bent u woonachtig in de gemeente Amsterdam (inclusief Weesp) dan heeft u voorrang op deze school.

Profiel school

De Geert Groote School Amsterdam is een Vrije School. We zien onderwijs niet als ‘een vat vullen’ maar als ‘een vlam ontsteken’. Naast de cognitieve vakken krijgen de leerlingen in alle jaren kunstvakken en handvaardigheid. Daarbij horen onder andere: muziek, toneel, schilderen, handwerken, houtbewerking en vormtekenen. Kleuters krijgen ruim de gelegenheid om te spelen. Door stil te staan bij elke verandering van het seizoen, wordt de aard van de natuur de school ingehaald en vieren we samen de jaarfeesten. Wij willen kinderen opvoeden tot vrije, onafhankelijke mensen die zinvol richting weten te geven aan hun verdere leven.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

6,4km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
439
2019
437
2020
443
2021
208
2022
533

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure