Geert Groote School I

Vrije SchoolAntroposofisch

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidHygieaplein 471076RS Amsterdam

Contactpersonen

mevrouw N. Overman (Directeur)

Bestuur

Stedelijke functie

Deze school neemt deel aan het stedelijk toelatingsbeleid en heeft een stedelijke functie; elk Amsterdams kind heeft voorrang op deze school. Bent u woonachtig in de gemeente Amsterdam (inclusief Weesp) dan heeft u voorrang op deze school.

Profiel school

De Geert Groote School Amsterdam is een Vrije School. We zien onderwijs niet als ‘een vat vullen’ maar als ‘een vlam ontsteken’. Naast de cognitieve vakken krijgen de leerlingen in alle jaren kunstvakken en handvaardigheid. Daarbij horen onder andere: muziek, toneel, schilderen, handwerken, houtbewerking en vormtekenen. Kleuters krijgen ruim de gelegenheid om te spelen. Wij nemen bewust geen CITO af tijdens de kleutertijd. Door stil te staan bij elke verandering van het seizoen, wordt de spirituele aard van de natuur de school ingehaald en vieren we samen de jaarfeesten.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

4,0km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Voldoende

Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
390
2019
424
2020
460
2021
320
2022
613

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure