De Wereldburger

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestKoos Vorrinkweg 3-51069JR Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw N. Kaya (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Basisschool de Wereldburger onderscheidt zich door ‘Wereldburgerschap’ hoog in het vaandel te hebben staan en wil de leerlingen opvoeden tot burgers die overal ter wereld met respect naar anderen toe kunnen leren, leven en werken. Tevens is de positieve benadering van het kind een speerpunt binnen ons onderwijsconcept.
Wij bieden versterkt taal en rekenonderwijs waarin wij differentiëren op drie niveaus waarbij we kinderen leren samenwerken middels allerlei coöperatieve werkvormen en taken.
Daarnaast wordt er vervroegd vreemde talenonderwijs aangeboden, namelijk Engels vanaf groep 1. Leerlingen kunnen vanaf groep 5 mee doen met het Cambridge examen. Ook hebben de kinderen na schooltijd de mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan buitenschoolse activiteiten, u kunt hierbij denken aan: schaken, turnen, robotica, judo, voetbal, zangles, basketbal, toneelclub e.d.
Geïnteresseerd?? Bezoek één van onze informatiebijeenkomsten/ open dagen: Zie www.bsdewereldburger.nl of bel naar 020-6138482.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

7,3km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
186
2019
296
2020
275
2021
309
2022
406

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure