De Zijderoute

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel WestBuskenblaserstraat 651055AG Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. M. Balasar (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Basisschool De Zijderoute
Algemeen Bijzondere Basisschool is een nieuwe basisschool in Amsterdam West.
Waarom een nieuwe school?
De Zijderoute is opgericht door een groep initiatiefnemers die van mening zijn dat het onderwijs anders moet. Wij vinden dat leerlingen eigenaar moeten zijn van hun eigen leerproces. Ze moeten weten waarom ze iets leren en het nut ervan inzien. Op onze school realiseren we dit door aan betekenisvolle projecten te werken. Binnen deze projecten komen alle schoolvakken aan bod. De kinderen bedenken aan het begin van het project hun eigen leer- en onderzoeksvragen. Vervolgens maken ze een plan om het antwoord op de vragen te vinden. De leerkracht vervult binnen dit proces een coachende rol en zorgt ervoor dat de leerling de doelen behaalt die behaald dienen te worden.
Uiteraard zijn er ook gewoon dingen die geleerd moeten worden, zoals de regels voor taal, rekenen en spelling. Deze vakken komen iedere dag in de ochtend aan de orde. Alle vaardigheden die tijdens deze ochtendlessen geleerd worden, komen tijdens de middagprojecten weer terug op toepassingsniveau. Door deze regels in betekenisvolle activiteiten toe te passen ervaren de kinderen dat de kennis die ze opgedaan hebben nuttig is en worden zij gemotiveerd om te leren.
Meer informatie over onze school en onze manier van werken vindt u op onze website: www.abbsdezijderoute.nl.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

3,4km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2020
5
2021
10
2022
75

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure