De Weidevogel

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordDorpsweg Ransdorp 311028BK Amsterdam

Contactpersonen

Dhr. P. Lakke (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Weidevogel is de school voor Openbaar Onderwijs in Landelijk Noord. Wij werken met jaargroepen vanaf groep 3. De twee kleutergroepen zijn samengesteld uit groep 1 en 2. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen. Wij hebben voor de vakken taal en rekenen vanaf groep 4 tablets ingevoerd. Voor wereldoriëntatie gebruiken wij een digitale methode die up-to-date is, de kinderen werken in werkschriften.Wij hebben dit jaar tweetalig onderwijs ingevoerd voor het vakgebied muziek. Alle kinderen van groep 1 t/m 4 krijgen muziekonderwijs in het Engels door een Engels sprekende muziekdocent. Vanaf groep 5 t/m krijgen alle kinderen zingen en het bespelen van een muziekinstrument aangeboden. Deze instrumenten mogen in bruikleen mee naar huis. Hallo Muziek verzorgt deze lessen samen met de leerkracht.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

3,1km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
207
2019
208
2020
200
2021
206
2022
197

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure