De Vlinderboom

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel WestNicolaas Beetsstraat 401053RM Amsterdam

Contactpersonen

Dhr. M.Bootz (Directeur) en Dieuwertje Detz (Locatieleider)

Bestuur

Deze school is gesloten

Profiel school

Basisschool de Vlinderboom is een kleine, maar snel groeiende basisschool in de levendige Kinkerbuurt in Oud West. Op dit moment telt de school 8 groepen en zo'n 160 leerlingen.
Wij richten ons op het aanleren van de (basis)vaardigheden en kennis die leerlingen nodig hebben om met succes naar het voortgezet onderwijs door te stromen. Hierbij laten wij ons ook inspireren door de uitgangspunten van natuurlijk leren.
In de ochtenden ligt onze focus op het aanleren van vaardigheden als technisch en begrijpend lezen, taal, spelling, schrijven en rekenen. Dit curriculum bieden wij aan op drie verschillende niveaus zodat alle kinderen onderwijs ontvangen dat aansluit op hun behoefte. Onze expertise ligt in het bijzonder bij kinderen die meer aankunnen dan het basisaanbod.
In de middag verwerken de leerlingen hun opgedane kennis o.a. in workshops of groepsopdrachten. Tijdens deze momenten wordt tevens aandacht besteed aan de kunstzinnige vorming, expressie, wereldoriëntatie en techniek & wetenschap.
Basisschool de Vlinderboom biedt ook voltijds onderwijs aan voor hoogbegaafde leerlingen. Op dit moment volgen zo'n 55 leerlingen deze vorm van onderwijs aan onze school. Onze school hanteert het 5-gelijke dagen model met schooltijden van 08:30-14:00.
Wij hopen u te mogen begroeten op basisschool de Vlinderboom

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

2,6km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

zonder actueel oordeel

Zonder actueel oordeel betekent: Er is geen oordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2016
147
2017
147
2018
164
2019
155
2020
141

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure