De Stern, 12e Montessorischool

MontessoriOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidArent Janszoon Ernststraat 1301082LP Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw Th. Heine (Directeur)

Bestuur

Deze school is gesloten

Profiel school

Ontwikkeling tot zelfstandig mens, keuzes maken, zorg voor jezelf, de ander en de omgeving. Deze uitgangspunten van Montessori zijn voor De Stern het vertrekpunt om modern Montessori-onderwijs te geven. De Stern biedt een goede, rustige werksfeer en een veilig schoolklimaat. We bieden de kinderen houvast en structuur. Nieuwe ontwikkelingen en lesmethodes worden ingepast en waar mogelijk op Montessoriaanse wijze gebruikt. Wij zijn een kleine, persoonlijke school waarin ruimte is voor ieders eigenheid. Wij werken samen met de ouders en de kinderen aan optimale ontwikkeling, goede resultaten en een fijne schooltijd.
Met ingang van het schooljaar 2015-2016 gaan de kinderen van De Stern van groep 3-8, verhuizen naar Kindercampus Zuidas. De kleutergroepen van De Stern zijn al verhuisd naar Kindercampus Zuidas. U kunt uw kind daar ook nog voor aanmelden.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

1,6km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

voldoende of basistoezicht

Voldoende of basistoezicht betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren. Basistoezicht: De laatst beoordeelde financiële gegevens van het bestuur vormen voor de inspectie geen aanleiding het toezicht aan te passen. Het financieel basistoezicht van de inspectie heeft uitsluitend betrekking op de financiële continuïteit van het onderwijs, niet op de financiële rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2011
154
2012
152
2013
145
2016
49
2017
49

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure