Alan Turingschool

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumPoolstraat 21018LR Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. E.Naaijkens (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De wereld verandert in hoog tempo: we hebben andere manieren van communiceren, een kleurrijk palet van mensen, meningen en technologie die nieuwe mogelijkheden creëert. Dit vraagt om een opvatting over onderwijs die mee verandert en inspeelt op de ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk om in het oog te houden dat sommige zaken tijdloos zijn: een fijne sfeer in de groep, goed kunnen lezen en schrijven, en een tastbare bijdrage leveren.
Afgelopen jaar kwam de Alan Turingschool als winnaar uit de Scholenwedstrijd met een vernieuwend onderwijsconcept waarin de sterke kern van goed onderwijs in het hier en nu wordt geplaatst. Onze missie is om het onderwijs beter aan te laten sluiten op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zodat de leerlingen klaar zijn voor hun toekomst.
Op onze school leiden we kinderen op tot kritisch denkende wereldburgers die samenwerken om de zaken die hen aan het hart gaan te veranderen. In de geest van Alan Turing doen we dit door de leerlingen een unieke combinatie van eigenschappen bij te brengen: sterke basisvaardigheden in taal en rekenen, capaciteiten om ook producent van de maatschappij te zijn, focus op sterke algemene ontwikkeling en handvatten om gezond te leven. Naast plezier en innovatie, staat de interactie tussen kind en leerkracht centraal. Daardoor komt op de Alan Turingschool elk kind tot zijn of haar recht. Wij ondersteunen ieder kind om boven zichzelf uit te stijgen, grenzen te verleggen en deuren te openen

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

800m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
133
2019
155
2020
179
2021
189
2022
227

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure