Naar overzicht

Alan Turingschool

Basisonderwijs - Katholiek

De wereld verandert in hoog tempo: we hebben andere manieren van communiceren, een kleurrijk palet van mensen, meningen en technologie die nieuwe mogelijkheden creëert. Dit vraagt om een opvatting over onderwijs die mee verandert en inspeelt op de ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk om in het oog te houden dat sommige zaken tijdloos zijn: een fijne sfeer in de groep, goed kunnen lezen en schrijven, en een tastbare bijdrage leveren.
Afgelopen jaar kwam de Alan Turingschool als winnaar uit de Scholenwedstrijd met een vernieuwend onderwijsconcept waarin de sterke kern van goed onderwijs in het hier en nu wordt geplaatst. Onze missie is om het onderwijs beter aan te laten sluiten op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zodat de leerlingen klaar zijn voor hun toekomst.
Op onze school leiden we kinderen op tot kritisch denkende wereldburgers die samenwerken om de zaken die hen aan het hart gaan te veranderen. In de geest van Alan Turing doen we dit door de leerlingen een unieke combinatie van eigenschappen bij te brengen: sterke basisvaardigheden in taal en rekenen, capaciteiten om ook producent van de maatschappij te zijn, focus op sterke algemene ontwikkeling en handvatten om gezond te leven. Naast plezier en innovatie, staat de interactie tussen kind en leerkracht centraal. Daardoor komt op de Alan Turingschool elk kind tot zijn of haar recht. Wij ondersteunen ieder kind om boven zichzelf uit te stijgen, grenzen te verleggen en deuren te openen

Stadsdeel Centrum
Poolstraat 2
1018LR Amsterdam

020-6224584

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Mevr. E.Naaijkens

Bestuur

Amsterdamse Stichting voor Katholiek, P.-c. en Interconfessioneel onderwijs (ASKO)
Anderlechtlaan 1
1066HK Amsterdam

020 301 3888

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze basisschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht