10e Montessorischool De Meidoorn

MontessoriOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel WestChassestraat 591057JA Amsterdam

Contactpersonen

Madeleine Schoute (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De 10e Montessorischool De Meidoorn is een openbare basisschool in Amsterdam-West. Onze manier van werken is gebaseerd op de beginselen en werkwijzen van Maria Montessori.Wij willen dat kinderen zich ontwikkelen tot zelfstandige mensen met een grote sociale verantwoordelijkheid en in de wetenschap dat zij wereldburger zijn.Wij zien het Montessorionderwijs als de basis van onze school. Wij hebben dit aangepast aan deze tijd waarbij wij gebruik maken van methoden die passen bij de zelfstandigheid die het Montessorionderwijs bij kinderen naar boven haalt. Hierbij wordt de nadruk gelegd op plannen, leren van je eigen fouten en zelf uitdaging zoeken.Dit alles wordt vertaald in onze missie: “Help het mijzelf te doen”Om deze visie vorm te kunnen geven is het van groot belang, dat deze vast wordt gelegd in een visie document waarin de missie en de praktische invulling daarvan beknopt en duidelijk wordt beschreven. Komend jaar gaan we met het hele team aan de slag om dit visie document te schrijven. Het is onze missie om de kinderen zich te laten ontwikkelen tot zelfstandige mensen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

1,7km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
299
2019
291
2020
275
2021
284
2022
264

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure