De Kleine Reus

OntwikkelingsgerichtOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumNoorderstraat 61017TV Amsterdam

Contactpersonen

Ilse Boellaard (Directeur)

Bestuur

Profiel school

IKC De Kleine Reus biedt ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) in samenwerking met voor-, tussen-, en naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. Aan het IKC is ook de VVE Voorschool De Buren en het kinderdagverblijf De Kleinste Reus verbonden. Op het dagverblijf en de voorschool wordt gewerkt met het VVE programma Startblokken, dat uitgaat van de ontwikkelingsgerichte principes. Dit sluit naadloos aan bij het OGO van De Kleine Reus. Het IKC is gehuisvest in twee gebouwen rond een natuurschoolplein. Cultuur en in het bijzonder theater, krijgt veel aandacht op De Kleine Reus, zowel beschouwend als uitvoerend. Per jaar worden er 8 Spotlightvoorstellingen door verschillende jaargroepen geproduceerd in onze eigen theaterzaal. De Kleine Reus biedt onderwijsondersteuning voor kinderen met een specifieke onderwijsondersteuningsvraag. De Opmaat is voor kinderen die meer specifieke uitdaging kunnen gebruiken. De naschoolse opvang wordt verzorgd door De Kleine Wereld. Alle drie de samenwerkingspartners werken volgens de sociaal emotionele methode KiVa. 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

950m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
418
2019
404
2020
399
2021
393
2022
369

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure