De Bron

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel WestVan Beuningenstraat 1411051XM Amsterdam

Contactpersonen

J.van der Molen (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Bron is dé school voor wereldburgerschap in de Staatsliedenbuurt. Dagelijks werken we aan een stevige basis voor ieder kind met voldoende bagage om een zelfstandige, verantwoordelijke en bewuste wereldburger te worden. Op De Bron krijgt uw kind de ruimte om zichzelf te zijn, in verbinding met de ander. We zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde!
De leerlingen, ouders en leerkrachten van verschillende jaargroepen kennen elkaar. Deze betrokkenheid maakt dat kinderen zich veilig voelen op school. We houden zicht op het individuele kind en staan voor een laagdrempelige en goede communicatie tussen ouders en school. In wekelijkse lessen van de Vreedzame School oefenen we met conflicten oplossen, je inleven in een ander en democratische processen. We praten over pesten en doen er wat aan.

Ons onderwijs richt zich op sterke basisvaardigheden in taal en rekenen. Daarnaast besteden we veel tijd aan wereldoriëntatie, creatieve vakken (muziek en beeldende vorming) en bewegingsonderwijs. We leren kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leren. Dit begint bij leerlingen bewust te maken van hun leerdoelen. Leerlingen gaan na welke vaardigheden en kennis ze al hebben en welke ze nog verder moeten ontwikkelen.
Om een compleet beeld te krijgen van onze school bent u natuurlijk van harte welkom om onze school te bezoeken.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,0km

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
247
2019
232
2020
210
2021
196
2022
152

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure