Einsteinschool

MontessoriOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestStaalmanpark 101066BR Amsterdam

Contactpersonen

Urat Cohen (Schoolleider)

Bestuur

Profiel school

De Einsteinschool is een Montessorischool voor de toekomst. Onze leerlingen doen op onze school niet alleen kennis op, ze krijgen ook de kans om vaardigheden te oefenen en zichzelf als persoon te ontwikkelen. Muziek, expressie en beweging zijn een vast onderdeel van ons onderwijs. We hebben veel specialisten in huis. Ons brede aanbod en onze manier van werken betekent dat leerlingen met plezier naar school gaan. Hierdoor kunnen zij optimaal presteren en groeien ze stapje voor stapje richting zelfstandigheid. Ze krijgen vertrouwen in zichzelf, de ander en de wereld. Zo bereiden we een nieuwe generatie voor op hun toekomst.
De Einsteinschool is een montessorischool, dit betekent dat wij de onderwijskundige en pedagogische visie van Maria Montessori (1870-1952) hebben vertaald naar eigentijds en toekomstgericht onderwijs. De basis van ons onderwijs is het recht van ieder kind om zich volledig en vrij te kunnen ontplooien tot een gelukkig en evenwichtig mens. Op de Einsteinschool worden kinderen gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot zelfstandige burgers, die op een creatieve manier problemen kunnen oplossen en zich verantwoordelijk voelen voor de maatschappij waar zij onderdeel van zijn.
In de dagelijkse praktijk betekent dit dat kinderen leren met hun hoofd, hart en handen. Er is veel ruimte om te proberen en te oefenen. Fouten maken moet, daar leren we van.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

600m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Onvoldoende

Onvoldoende betekent: De school voldoet niet aan de basiskwaliteit en dus niet aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
132
2019
125
2020
109
2021
104
2022
90

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure