Brede School Weesperrijk

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsgebied Weesp-DriemondFort Diemerdamstraat 731384AH Weesp

Contactpersonen

Nicole de Lange (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Brede School Weesperrijk is een openbare basisschool met kernwaarden die laten zien waar wij voor staan. Zo zorgen we voor een brede ontwikkeling en werken we aan de talenten en vaardigheden van de leerlingen.

De kernwaarden zijn:

● Veiligheid

Veiligheid is de basisvoorwaarde om te kunnen leren. Om veiligheid te bewerkstelligen creëren wij een basis van rust en regelmaat

● Samen

Op Brede School Weesperrijk maken we de school en het onderwijs samen met kinderen en ouders. Wij hechten veel waarde aan een hoge mate van betrokkenheid.

● Duurzaam

Duurzaam betekent voor ons méér dan een duurzaam schoolgebouw en kinderen leren om op een duurzame manier om te gaan met de wereld. Duurzaam gaat voor ons ook over leren; wij willen kinderen leren leren.

● Presenteren en zelfvertrouwen

De vaardigheid presenteren loopt als een rode draad door ons onderwijsprogramma. Doordat de kinderen successen ervaren op het gebied van presenteren, wordt het zelfvertrouwen versterkt. Kinderen weten van zichzelf dat ze het kunnen en durven van zich te laten horen in de klas. Kinderen zitten met meer zelfvertrouwen in de klas, waardoor zij “open staan” om te leren.

● Eigenaarschap

Kinderen zijn eigenaar van hun eigen leerproces; ze leren keuzes maken op het gebied van de te volgen leerstof en de begeleiding die zij daarbij nodig hebben. In het portfolio volgen de leerlingen hun eigen ontwikkeling.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

800m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2021
31
2022
279

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure