Brede School Kors Breijer

Protestants-Christelijk

Locatiegegevens

Stadsgebied Weesp-DriemondNieuwe Papenlaan 122a1382RP Weesp

Contactpersonen

Esther Verburg (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Brede school Kors Breijer is een kleurrijke christelijke basisschool die openstaat voor kinderen en ouders uit verschillende milieus en culturen. Op onze school is iedereen welkom! Samen met zo’n 25 leerkrachten willen we het beste onderwijs voor onze kinderen. Vanuit onze visie “oog voor talent, oor voor elkaar en een hart voor iedereen” kunnen en mogen kinderen zichzelf zijn. We luisteren naar hun behoeften, zijn geïnteresseerd in wat hen beweegt, wat zij nodig hebben om te groeien. Tegelijkertijd willen we een omgeving bieden waarin kinderen zich geborgen en gezien voelen. Er is aandacht voor het welbevinden en plezier van het kind. Wij willen hen op een verantwoorde manier uitnodigen tot leren en nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen. We zien het als een belangrijke taak van onze school om de kinderen die kennis en vaardigheden mee te geven die ze nodig hebben om een volwaardig lid van de samenleving te zijn.

De diversiteit in achtergrond van onze kinderen geeft onze school een bijzonder karakter en meerwaarde. Wij werken met het programma "De vreedzame school". Deze methode leert de kinderen op actieve wijze om te gaan met democratie, burgerschap en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een prettig leer- en speelklimaat in de groep of in hun omgeving.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

300m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2021
351
2022
334

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure