Al Wafa I

Islamitisch

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestBuskenblaserstraat 651055AG Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw M. Ligteringen (Adjunct) en Mevrouw E. Volf-Zaïdi (Directeur)

Bestuur

Deze school is gesloten

Profiel school

Al Wafa is een open, zorgzame brede Islamitische school. De school en onze ouders als educatieve partners staan voor uitdagend, interessant, stimulerend, taak- en resultaatgericht onderwijs. De school met een stabiel team van leerkrachten en ondersteuners brengt de leerlingen op eigen niveau kennis en vaardigheden bij voor een betere aansluiting op het voortgezet onderwijs. De school besteedt naast de cognitieve ontwikkeling, ook heel veel aandacht aan het ( mede) opvoeden van leerlingen tot volwaardige en respectvolle burgers. Uitgangspunt hierbij is de leerling optimale kansen te bieden en de school dichter bij de maatschappij te brengen (burgerschapsvorming).

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

2,2km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

voldoende of basistoezicht

Voldoende of basistoezicht betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren. Basistoezicht: De laatst beoordeelde financiële gegevens van het bestuur vormen voor de inspectie geen aanleiding het toezicht aan te passen. Het financieel basistoezicht van de inspectie heeft uitsluitend betrekking op de financiële continuïteit van het onderwijs, niet op de financiële rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2013
206
2014
227
2015
248
2016
286
2019
332

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure