IKC De Buikslotermeer

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordBreedveld 71025PZ Amsterdam

Contactpersonen

Mevr G. Etman (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Missie en visie De Buikslotermeer

Missie: 

Op IKC De Buikslotermeer voelt iedereen zich thuis. Hier kun je groeien, genieten en leren.

Visie:

IKC De Buikslotermeer is een Integraal Kindcentrum in Amsterdam-Noord op openbare grondslag: wij staan voor diversiteit en inclusiviteit. IKC betekent dat er sprake is van een vergaande samenwerking tussen kinderopvang, voorschool, kinderdagverblijf, BSO en onderwijs. Binnen ons IKC wordt gewerkt vanuit een modern klassikaal lesaanbod met ruime aandacht voor taal. Er is veel ruimte voor de individuele ontwikkelbehoefte en er wordt zoveel mogelijk spelenderwijs aangesloten bij de thema’s. Het kindcentrum is een plek waar je je thuis voelt, waar aandacht is, waar je iedere dag nieuwe dingen leert vanuit een growth mindset en waar plezier maken voorop staat.

Wij willen het beste naar boven halen bij kinderen, ouders en medewerkers. Dat doen wij door kinderen uit te dagen, ouders te ondersteunen en medewerkers zich verder te laten ontwikkelen. Wij verbinden onze wereld en de maatschappij en zorgen ervoor dat wij samen nog beter worden. Samen maken wij je ambities waar. Nu en in de toekomst!

Veiligheid en structuur zijn voorwaarden voor de kinderen om tot ontwikkeling te komen. Op IKC De Buikslotermeer leggen wij de focus op actief burgerschap, waarbij wij kinderen bewust leren samen te leven en samen te werken/spelen met anderen. Daarnaast geven wij brede kennis over en verantwoordelijkheidsbesef voor de samenleving.

Vanuit onze kernwaarden geven wij liefdevolle aandacht en zorg aan kinderen. Wij halen het maximale uit kinderen op verschillende gebieden, zoals sociaal-emotioneel, cognitief, motorisch, sportief, muzikaal en creatief. Wij stimuleren het geloof in eigen kunnen vanuit kansengelijkheid en het hebben van hoge verwachtingen. Onze kinderen verlaten IKC De Buikslotermeer als zelfstandige, sociale 'wereldburgers' met verantwoordelijkheidsgevoel. 

Onze kinderen zijn klaar voor de toekomst!

 

Kernwaarden: 

Plezier 

Professionaliteit

Respect 

Samenwerking

Gezondheid

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

900m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
272
2019
252
2020
226
2021
222
2022
266

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure