1e Openluchtschool Voor Het Gezonde Kind

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidCliostraat 401077KJ Amsterdam

Contactpersonen

Maarten Kremer (Directeur)

Bestuur

Neemt geen deel aan aanmeldprocedure

Deze school neemt geen deel aan de aanmeldprocedure

Profiel school

De 1e Openluchtschool is één van de twee Openluchtscholen in Amsterdam. De kleinschaligheid van onze school stelt ons goed in staat om de kwaliteit van het onderwijs, de motivatie en betrokkenheid van de leerkrachten en de begeleiding van de leerlingen op een hoog niveau te waarborgen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen met plezier naar school komen. Leren is leuk en dat dragen wij als team uit. Wij stimuleren onze leerlingen om een leven lang te leren. Daarbij horen frustraties en tekortkomingen en ook daar leren wij onze leerlingen mee omgaan. In ons uitgebreide curriculum is tijd voor veel excursies en de leerlingen nemen deel aan veel verschillende projecten. Hier komen de leerlingen in aanraking met nieuwe vaardigheden waarbij zij hun talenten kunnen ontdekken. Daarnaast komen de leerlingen door de vele excursies en projecten in aanraking met de diversiteit die Amsterdam te bieden heeft.

Missie:
Vanuit een veilige basis leerlingen het beste onderwijs bieden en ruimte geven om hun individuele talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een veilige, gezonde en transparante omgeving.

Visie:
ONTWIKKELING EN KWALITEIT: Door kwalitatief goed onderwijs zorgen wij er samen voor dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen.

VERTROUWEN EN VEILIGHEID: Op onze buurtschool in de grote stad hebben wij heldere afspraken en zijn wij transparant in onze communicatie, waardoor wij elkaar kunnen vertrouwen en veiligheid kunnen bieden.

PLEZIER EN HUMOR: Onze leerlingen en teamleden komen met plezier naar school. Wij hebben het hier fijn met elkaar en vinden het leuk om te leren.

INCLUSIVITEIT EN VEELZIJDIGHEID: Bij ons mag je zijn wie je wil zijn, ben je goed zoals je bent, ontdek je je talent, leer je van en met elkaar en de wereld om je heen.

DUURZAAMHEID: Wij maken onze leerlingen bewust om duurzame keuzes te maken en bereiden ze voor op een constant veranderende wereld.
 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

450m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
243
2019
239
2020
242
2021
244
2022
234

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure