Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostArchimedesplantsoen 871098JZ Amsterdam

Contactpersonen

S. Tuenter en K. van de Loo (Schoolleiding)

Bestuur

Profiel school

Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost is een kleine en overzichtelijke school met ongeveer 300 leerlingen op het vmbo en praktijkonderwijs. Bij ons op school leer je veel door te doen: ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je krijgt techniek, je leert koken, je werkt met planten en je leert dieren te verzorgen. Ook je talenten in de ‘gewone’ schoolvakken zijn van belang. Zo bereiden we je voor op de juiste keuzes voor je vervolgopleiding. Wij hebben een vmbo-kansklas voor leerlingen die tussen praktijkonderwijs en vmbo in zitten. Zij krijgen extra ondersteuning bij taal, rekenen en in het vak waar de achterstand het grootst is. Na deze school kun je alle kanten op, zoals naar het ROC economie, techniek of verzorging, of een groene opleiding bij een AOC. In de onderbouw ligt de nadruk op persoonlijke vorming: je leert om zo actief en zelfstandig mogelijk te leren.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:25 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
317
2020
290
2021
287
2022
300
2023
281

Soorten onderwijs

 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis
 • Praktijkonderwijs

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuidoost1190%
2 Stadsdeel Oost690%
3 Buiten de stad330%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)