Vox College

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordMeeuwenlaan 1321022AM Amsterdam

Contactpersonen

Mw. A. Volp (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Vox College daagt je uit! Zelf een robot bouwen en samen met artsen een oplossing bedenken voor rookverslaving? Bij Vox leer je het. Je werkt samen met andere leerlingen aan uitdagende projecten. Elke leerling heeft eigen talenten en mogelijkheden. Vox is er helemaal op gericht om je te helpen jouw mogelijkheden te ontdekken en geeft je ruimte om je te ontwikkelen. Het onderwijs bij Vox is echt anders. Je werkt op je eigen laptop aan projecten, volgens de methode Project Based Learning (PBL). In de verschillende projecten zijn elke keer andere vakken gebundeld. In een project over orkanen komen bijvoorbeeld aardrijkskunde, wiskunde en natuurkunde aan bod. Je werkt niet in een klaslokaal, maar op grote leerpleinen. Daar werk je samen met leerlingen, die allemaal verschillende niveaus (vwo, havo en vmbo), ideeën en ervaringen hebben. Naast de projecten krijg je les in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en Spaans. In de bovenbouw volg je steeds meer je eigen route en krijg je meer vaklessen. Vox biedt begeleiding en uitdaging op maat. Je krijgt passende opdrachten en theorie op jouw niveau. Voor vwo- en havoleerlingen zijn er complexe onderzoeks- en verdiepingsopdrachten per project. Vmbo-leerlingen krijgen vaker 'maakopdrachten'. Als Vox-leerling ben je nieuwsgierig en houd je van experimenteren, onderzoeken, ontdekken én doen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
Wij werken met projectonderwijs, daarom hebben de dagen een vast ritme. Leerlingen zijn gemiddeld rond 15:30 uur uit
Aanvang 1e lesuur
09:00 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
185
2020
195
2021
286
2022
250
2023
252

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord18674%
2 Buiten de stad229%
3 Stadsdeel Oost198%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)