Vinse School

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumHaarlemmerstraat 132-1361013EX Amsterdam

Contactpersonen

Sarah Maandag (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Hoewel de Vinse School nog niet zo lang bestaat, stamt de traditie waar het onderwijs zich op baseert uit begin 20e eeuw: de tijd van de onderwijsvernieuwers. Deze streefden allemaal naar een ‘volwaardige persoonlijke ontplooiing van elk individu’. In lijn met deze traditie gaan leerlingen op de Vinse School, onder begeleiding, zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag. Momenteel is het wettelijk geregeld dat leerlingen alle examens (op één na) kunnen doen in het voorlaatste jaar. Er is ook wettelijk geregeld dat leerlingen één of meerdere vakken op een hoger niveau mogen afsluiten. Op de Vinse School kunnen leerlingen gebruikmaken van deze mogelijkheden. De Vinse School baseert zich daarnaast op de inzichten uit het Finse onderwijs. Een school moet vakkundige docenten hebben, de schooldagen moeten niet te lang zijn en er moet ook iets te beleven zijn. We hebben een rooster met alle gewone vakken (scheikunde, natuurkunde, Engels, Frans, Duits, Spaans, wiskunde, biologie, etc) maar ook een rooster met muziek, drama, dans, schilderen, tekenen, film, fotografie en filosofie. De Vinse School wil een school zijn, waar de leerling zich als een vis in het water voelt.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
40 of 80 min.
Aanvang 1e lesuur
09:00 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
270
2020
300
2021
309
2022
346
2023
373

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord7420%
2 Stadsdeel West7320%
3 Stadsdeel Centrum7219%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)