Vechtstede College

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsgebied Weesp-DriemondAmstellandlaan 1a1382CD Amsterdam

Contactpersonen

Mw. R. Spoelder ()

Bestuur

Profiel school

Het Vechtstede College is een brede scholengemeenschap  met onderwijs in (tweetalig) vwo, vwo, havo en mavo. Een warm maar ook duidelijk pedagogisch klimaat vormt de basis van ons onderwijs.  Op het Vechtstede College doen we er alles aan om een krachtige en uitdagende leeromgeving te creëren. Het doelmatig gebruik van ICT speelt hierin een grote rol. Al onze leerlingen werken met een Chromebook. Al jarenlang scoren we voor alle afdelingen op alle kwaliteitsindicatoren van de inspectie ruim boven gemiddeld. Vanzelfsprekend willen we kinderen een waardevol diploma laten behalen zodat wij ze een goede startkwalificatie geven om verder studeren. Maar we zien het ook als onze taak om veel aandacht te besteden aan internationalisering, burgerschapsonderwijs, duurzaamheid/ milieu, kunst en cultuur en persoonsvorming.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 minuten
Aanvang 1e lesuur
8.30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2022
1400
2023
1426

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Weesp-Driemond6600%
2 Buiten de stad6240%
3 Stadsdeel Zuidoost770%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)