Tobiasschool

Vrije SchoolAlgemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidRietwijkerstraat 551059VX Amsterdam

Contactpersonen

Mw. A. Dekker (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

De Tobiasschool is een kleine vrijeschool, in een prachtig gebouw aan de Rietwijkerstraat. De school geeft lessen en extra begeleiding aan leerlingen met een leerwegondersteuning vmbo indicatie in kleine groepen van maximaal zestien leerlingen. Iedereen kent elkaar. Dat geeft een veilig gevoel en hierdoor is de sfeer prettig. Naast theorievakken, krijg je op een vrijeschool praktijkgerichte vakken en kunstzinnige vorming. Vakken die onder andere aan bod komen zijn geologie en sterrenkunde, geschiedenis en moderne kunst. Ook werk je veel met je handen, zoals bij beeldende vorming, grafische technieken, koken, textiele werkvormen en hout- en metaalbewerking. Niet de kennis, maar je eigen ontwikkeling staat centraal. De leraar ondersteunt bij de zoektocht naar de eigen identiteit. Er is aandacht voor faalangst, concentratie- en sociaal-emotionele problematiek. We coachen leerlingen oplossingsgericht. We kijken hierbij vooral naar de mogelijkheden van het kind. Aan het einde van de vierde klas kun je je schoolloopbaan op de Tobiasschool afsluiten met: 1. Het diploma vmbo-basis/kader met als profiel Dienstverlening & Producten 2. Een persoonlijk portfolio Hiermee maak je een goede overstap naar het mbo-niveau 2, 3 of 4.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:45 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
188
2020
188
2021
187
2022
188
2023
190

Soorten onderwijs

 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Nieuw-West5127%
2 Buiten de stad3719%
3 Stadsdeel West3217%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)