Sweelinck College

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidMoreelsestraat 211071BJ Amsterdam

Contactpersonen

Yassine Azoubairi (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Zuid. Vooral met een dubbeladvies vmbo-t/havo zijn wij voor jou de juiste keuze. Maar ook met een havo of vmbo-t advies, ben je bij ons van harte welkom. Wij willen dat alle leerlingen onze school verlaten met een diploma en doorstromen naar vervolgonderwijs. We hebben daarvoor een programma om de juiste keuzes te leren maken. De scholen van ZAAM in Zuid werken samen zodat doorstromen mogelijk is. Het Gerrit van der Veen College, het Sweelinck College en het Zuiderlicht College bundelen hun krachten om in de toekomst een brede school te vormen voor creatief en uitdagend onderwijs. We werken hiervoor nauw samen met culturele instellingen, de creatieve sector en andere bedrijven waardoor je optimaal kansen en mogelijkheden krijgt om je breed te ontwikkelen. Onze docenten zorgen voor structuur en helpen je écht om jouw doelen te bereiken. We vinden normen en waarden heel belangrijk en gaan respectvol met elkaar om. We zorgen ervoor dat jouw klas een leuke groep wordt. Op school is er aandacht voor sport, muziek en kunst. Je hebt veel excursies en je gaat op werkweek. We geven extra taal en rekenen voor leerlingen die dat nodig hebben. We bieden ook extra ondersteuning voor leerlingen met dyslexie en je kunt aangemeld worden voor verschillende trainingen, zoals 'Haal het beste uit jezelf'. Wil je een leuke schooltijd hebben op een goede kleine school, dan is het Sweelinck College echt iets voor jou!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
8:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
420
2020
420
2021
376
2022
360
2023
340

Soorten onderwijs

 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost7422%
2 Stadsdeel Nieuw-West7422%
3 Stadsdeel West7321%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)